Oversikt over sykkeltyper

Hardtail

Hardtail terrengsykler er sykler som bare har fjæring på forakselen. Dette betyr at sykkelen veier mindre og har økt stivhet. Dette forbedrer kraftoverføringen.

Full demping

Terrengsykler med full demping har ekstra fjæring i tillegg til forakselen. Dette gir en bedre nedstigning i bratt, ulendt terreng.

Tursykkel

Spesielt utstyrt for langtur. Kraftig bagasjebærer , skjermer, støtte. Komfort og den praktiske nytteverdien er viktigst.

Fat Bike

Fat bike er preget av spesielt tykke og brede dekk. Dekkene har opp til 4 tommer i bredden. Dekkene kan kombineres med forskjellige rammeformer, for eksempel som Hardtail eller Full demping. Men siden de tykke dekkene i seg selv har tilstrekkelig fjæring, er klassiske Fat Bikes konstruert uten fjæring. Opprinnelig Fat Bikes ble designet for å brukes på sand og snø. I dag brukes de hovedsakelig fordi de er morsomme og kule.

Sammenleggbar sykkel

Sammenleggbare sykler som vår Varaneo Dinky har foldemekanisme, som gjør at hele rammen og hjulene kan brettes til en kompakt størrelse. Dette gjør det mye lettere å transportere eller oppbevare. I tillegg til foldemekanismen har sammenleggbare sykler veldig forskjellige design. Vår Dinky har 4×20 “hjul (Fat Tyres) og eventuelt en frontdemper.